Samen in de tuin werken, samen timmeren, samen bidden: betrokken zijn op God en op elkaar; daar gaat het om.

Activiteiten t/m maart 2017

Vraag voor meer informatie over de activiteit van jouw keuze de betreffende flyer op, via info@nieuwsion.nl

Kennismaken met Nieuw Sion

29/30 november 2016
Kennismaking met enkele belangrijke aspecten van Nieuw Sion, in een verstillende 24 uurs-retraite.
€ 85,00

Lectio divina: leven met God

9 t/m 11 december 2016
Vierdaagse waarin de vraag centraal staat hoe je in je alledaagse werkelijkheid kunt leven met God.
€ 169,00

Open retraites

6 t/m 8 januari 2017 (vrij-zo)
20 t/m 23 februari 2017 (ma-do)
31 maart t/m 2 april (vr-zo)
Individuele, open retraite(s), waaraan je mee kunt doen als je er even helemaal uit wilt zijn en verlangt naar bezinning. Je neemt deel aan de gebeden en er zijn begeleiders beschikbaar voor een gesprek.
midweek: € 147,00
weekend: € 98,00

Winternatuurretraite

27 december t/m 29 december 2016
Twee dagen om je te verbinden met God, stilte en natuur. Je kunt erop uittrekken in de natuur, maar ook de handen uit de mouwen steken in kloostertuinen en omgeving. Thema: genieten van genoeg.
€ 169,00

Bezielend leiderschap en spiritualiteit

9 februari t/m 11 februari 2017
Een inspirerende reis voor leiders die vanuit reflectie en rust stappen willen zetten in bezield leiderschap. Het programma put uit de Bijbel, de spiritualiteit van Taizé, Benedictus, Geert Groote, Henri Nouwen, Anselm Grün en de cisterciënzers. Een divers en uitgebreid programma. Retraite o.l.v. André van den Bor en Henry Smit.
€ 349,00

Meebidden

Dagelijks kun je terecht in de Mariakapel, die geopend is van 09.00 tot 18.00 uur. Je kunt er bidden, stil zijn, een kaarsje opsteken, of een gedachte achterlaten in het intentieboek.

 

Op woensdag om 12.00 uur en vrijdag om 12.00 en 17.30 uur is er een gezamenlijk getijdengebed waaraan je kunt meedoen. De teksten doen ons oecumenische karakter recht aan. We streven in de toekomst naar drie diensten per dag: ’s morgens, ‘s middags en aan het begin van de avond. Zodra we daarmee starten, melden we dat hier.

Voor info over vieringen kun je per mail contact opnemen met André van de Bor: vieringen@nieuwsion.nl

Meewerken

Zodra duidelijk werd dat abdij Sion zou overgaan in ‘Nieuw Sion’, kwamen de eerste telefoontjes: van uit het hele land meldden zich mensen om te zeggen dat ze wel iets wilden doen. De lijst met potentiële vrijwilligers bestaat inmiddels uit ruim tachtig personen.

We beseffen dat we slechts enkele opstartmaanden hebben voor iets waar veel kloosters eeuwen over gedaan hebben: een structuur opzetten waarbinnen eenieder tot zijn recht komt en waarbinnen ook nog alle werkzaamheden uitgevoerd worden. Om te beginnen konden we niet veel anders dan alle namen op een lijst zetten.

Er was namelijk zo oneindig veel te doen, dat we het niet meteen konden overzien. De tuin is maar één ding. Daarnaast is er nog jarenlang werk voor wie kan slopen, timmeren of schilderen, er is werk voor loodgieters, tapijtleggers en stylisten, en tussendoor moet er schoongemaakt en onderhouden worden. En wie ontvangt de gasten? Zomaar een greep…

 

Wil je helpen? Heel fijn! We zijn in april begonnen met klussendagen: open dagen, met ook gezamenlijke vieringen om 12.00 uur en 17.30 uur.

Je kunt je aanmelden, want het aanbod is groot, maar de vraag ook. We nemen je naam dan op in de lijst. Zodra we geïnventariseerd hebben wat er moet gebeuren, en wanneer het moet gebeuren, melden we ons bij je als we iemand met jouw expertise nodig hebben. Het kan dus voorkomen dat je een tijdlang op de lijst staat zonder dat je iets doet. We weten dat het voor sommige mensen te langzaam gaat. Maar besef dan dat het voor ons al goed is om te weten dát er mensen beschikbaar zijn, ook al is je inbreng nu (nog) even niet nodig.

Wil je meewerken, meld je dan aan via meewerken@nieuwsion.nl.

Nota bene: alle voorkomende werkzaamheden worden uitgevoerd op vrijwillige basis.

Als je niet zo handig bent, te ver weg woont of gewoon geen fysiek werk kunt doen, maar wel beschikt over een ruime portemonnee: overweeg dan eens of je ons financieel wilt steunen. Op die manier draag je jouw steentje bij. Niet alleen aan het behoud van een unieke plek, maar ook aan het voortbestaan van plaatsen van gebed, stilte en contemplatie in ons land. Meebetalen kan op verschillende manieren.

Eenmalig

We zijn blij met elke gift, ook een kleine, ook een eenmalige. Stort je bijdrage op rekeningnummer NL76 TRIO 0254 7797 43 ten name van Stichting Nieuw Sion.

Je steun is onbetaalbaar. Je kunt je gift aftrekken van de belasting zodra wij de ANBI-status verkregen hebben. De aanvraag daarvoor loopt nog. Hou de site in de gaten, want we melden hier bij de financiële paragraaf wanneer de ANBI-status een feit is.

Maandelijks

Een maandelijkse gift, bijvoorbeeld via een periodieke overschrijving, stelt ons in staat om vooruit te plannen in de werkzaamheden.

Als je van plan bent om maandelijks te gaan storten, laat het ons dan weten, via Jan Banninga, contactpersoon voor financiële zaken:  administratie@nieuwsion.nl.  We kunnen dan op voorhand rekening houden met de ruimte die je ons financieel biedt.

Legaten e.d.

Neem contact op met Jan Banninga als je vragen hebt over legaten of andere soorten van schenkingen. Als jezelf degene bent die ons wil legateren, en je wilt met ons overleggen over de besteding van de nalatenschap,

 

bel ons dan, want dat kan: van een legaat kan op voorhand iets zijn vastgelegd over de bestemming. We maken graag een afspraak met je, om te zien wat er mogelijk is.

Mailen over dit onderwerp kan via administratie@nieuwsion.nl.