Bij elkaar komen, samen aan het werk, samen de diepte in. Daar gaan we voor.

Activiteiten komende tijd

Informatie en
aanmeldingen via
retraites@nieuwsion.nl

 

5 – 6 mei

Kunstretraite

Tijdens deze creatieve retraite worden er op de zaterdag twee workshops gegeven, door twee kunstenaars.

‘Dat (Gods Geest) brengen wij ook tot uiting door onze creatieve workshops en onze kunst in de themakamers. Door creatief bezig te zijn en door onze kunst te ervaren (in alle rust) kun je ook dichter bij God komen’.

Begeleiding: Eelkje Visser; Kunstenaars: Marjanne Stoopendaal en Elisabeth Baron

Data: vrijdag 5 mei vanaf 16.00 uur t/m zaterdag 6 mei 20.00 uur

Prijs: € 159,-

 

24-28 mei

Pelgrimstocht ‘de Navolging’

Nieuw Sion is wederom de startplek voor de pelgrimstocht van “De Spil”.

Je wandelt in 5 dagen van Deventer naar Zwolle. Klik voor meer informatie hier: pelgrimstocht.

 

1 juni 19.30 uur-
4 juni 13.30 uur

Neem De Afslag

Loop je al een tijd met een Grote Vraag rond? Is het tijd voor een beslissing, of een stap in je proces? In deze retraite neem je er drie dagen de tijd voor. Aan de hand van de drie wijsheden van Benedictus (obedientia, stabilitas en conversio morum) word je uitgenodigd om te luisteren naar jezelf, tot inzicht te komen én de afslag te nemen naar een andere manier van doen.

Begeleiding: Marcus Belle en Maria van Mierlo, beiden lid van de Cisterciënzer Groep Sion en als professionals werkzaam als psycholoog, coach, begeleider.

Prijs: € 390,- all in

LET OP Informatie en aanmelding gaat niet via ons, maar via de begeleiders zelf: info@athare.nl

 

 

 30 juni – 2 juli  

Themaretraite ‘Anders Leven’ met Rien van de Berg

In deze driedaagse retraite word je uitgenodigd om “anders” te leven. Je onderzoekt gedachten en praktijken die je hier bij kunnen helpen, die je uit je gewoontes halen, je aandacht verhogen.

Wij vinden onze inspiratie in het gelijknamige boek van Thomas Quartier, de toepassing is anders J.

Je ontvangt van o.a. onderwijs  van ds. Rien van de Berg. Daarnaast is er veel aandacht voor  stilte en gebed.

Begeleiding: ds. Rien van de Berg en Rien de Wit.

Data: vrijdag 30 juni 16.00 uur t/m zondag 2 juli 13.00 uur. ​

Prijs € 169,-

 

 

12 juni 10.30 uur –
15 juni 13.30 uur

Stilteretraite in Nieuw Sion

Ieder mens is een pelgrim op de eigen levensweg: een wegzoeker, een zinzoeker, misschien een Godzoeker. Wie zou niet wat graag een rustpunt in zichzelf vinden en een beter zicht op een zinvol leven in onze complexe, hectische wereld? De geest van de Allerhoogste staat ons ten allen tijde bij op onze zoektocht. Maar merken we dat in het dagelijks leven wel op?

Een stilteretraite in Nieuw Sion is een goede gelegenheid om het eigen innerlijk leven aandacht te geven. De contemplatieve sfeer in de voormalige cisterciënzer abdij Sion, nodigt daartoe uit. Een paar dagen in volledige stilte leven, schept ruimte om het verlangen in de diepere lagen van ons wezen te horen. Iedere mens heeft dat verlangen en elke deelnemer zal eigen ervaringen hebben, gedragen door de natuur en de heilzame verbondenheid binnen de retraitegroep.

Op de eerste dag zullen we samen teksten en psalmen lezen, twee korte wandelingen maken, en gezamenlijk de stilte oefenen. Op de tweede dag begint een periode van volledige stilte; die duurt twee hele etmalen. Op de derde dag heeft iedere deelnemer een persoonlijk gesprek met de begeleider. Dag vier biedt ruimte aan het uitwisselen van onze ervaringen en we bespreken hoe we ‘thuis’ een vervolg kunnen geven aan wat de retraite ons heeft gebracht.

Een of meer leden van de getijdengemeenschap verzorgen driemaal per dag de getijdengebeden. En twee gastvrouwen of -heren zijn aanwezig voor onder andere het verzorgen van de maaltijden.

Prijs: € 255,-

 

 

19 – 21 of 21 – 23 juli

Hoogzomerklooster (16-25 jr)

Je snapchat je suf. Je facetimet je het schompes. Je doet alles, je ziet alles, je volgt alles. Maar leef je wel echt? Je kampeert in de kloostertuin. Doe mee aan inspirerende ont-moetingen met ds. Rien van de Berg e.a. Je bent van harte welkom op ons zomerklooster!

Begeleiding: een team van jeugdleiders. Onderwijs door Rien van de Berg.

Data: of woensdag 19 juli t/m 21 juli, of 21 juli t/m 23 juli.

Prijs: € 125.-

Meebidden

Dagelijks kun je terecht in de Mariakapel, die geopend is van 09.00 tot 18.00 uur. Je kunt er bidden, stil zijn, een kaarsje opsteken, of een gedachte achterlaten in het intentieboek.

 

Op woensdag om 12.00 uur en vrijdag om 12.00 en 17.00 uur is er een gezamenlijk getijdengebed waaraan je kunt meedoen. De diensten zijn oecumenisch.

Meewerken

Zodra duidelijk werd dat abdij Sion zou overgaan in ‘Nieuw Sion’, kwamen de eerste telefoontjes: van uit het hele land meldden zich mensen om te zeggen dat ze wel iets wilden doen. De lijst met potentiële vrijwilligers bestaat inmiddels uit ruim tachtig personen.

We beseffen dat we slechts enkele opstartmaanden hebben voor iets waar veel kloosters eeuwen over gedaan hebben: een structuur opzetten waarbinnen eenieder tot zijn recht komt en waarbinnen ook nog alle werkzaamheden uitgevoerd worden. Om te beginnen konden we niet veel anders dan alle namen op een lijst zetten.

Er was namelijk zo oneindig veel te doen, dat we het niet meteen konden overzien. De tuin is maar één ding. Daarnaast is er nog jarenlang werk voor wie kan slopen, timmeren of schilderen, er is werk voor loodgieters, tapijtleggers en stylisten, en tussendoor moet er schoongemaakt en onderhouden worden. En wie ontvangt de gasten? Zomaar een greep…

 

Wil je helpen? Heel fijn! Je kunt je aanmelden, want het aanbod is groot, maar de vraag ook. We nemen je naam dan op in de lijst. Zodra we geïnventariseerd hebben wat er moet gebeuren, en wanneer het moet gebeuren, melden we ons bij je als we iemand met jouw expertise nodig hebben. Wil je meewerken, meld je dan aan via info@nieuwsion.nl

Nota bene: alle voorkomende werkzaamheden worden uitgevoerd op vrijwillige basis.

Als je niet zo handig bent, te ver weg woont of gewoon geen fysiek werk kunt doen, maar wel beschikt over een ruime portemonnee: overweeg dan eens of je ons financieel wilt steunen. Op die manier draag je jouw steentje bij. Niet alleen aan het behoud van een unieke plek, maar ook aan het voortbestaan van plaatsen van gebed, stilte en contemplatie in ons land. Meebetalen kan op verschillende manieren.

Eenmalig

We zijn blij met elke gift, ook een kleine, ook een eenmalige. Stort je bijdrage op rekeningnummer NL76 TRIO 0254 7797 43 ten name van Stichting Nieuw Sion.

Je steun is onbetaalbaar. Je kunt je gift aftrekken van de belasting zodra wij de ANBI-status verkregen hebben. De aanvraag daarvoor loopt nog. Hou de site in de gaten, want we melden hier bij de financiële paragraaf wanneer de ANBI-status een feit is.

Maandelijks

Een maandelijkse gift, bijvoorbeeld via een periodieke overschrijving, stelt ons in staat om vooruit te plannen in de werkzaamheden.

Als je van plan bent om maandelijks te gaan storten, laat het ons dan weten, via Jan Banninga, contactpersoon voor financiële zaken:  administratie@nieuwsion.nl.  We kunnen dan op voorhand rekening houden met de ruimte die je ons financieel biedt.

Legaten e.d.

Neem contact op met Jan Banninga als je vragen hebt over legaten of andere soorten van schenkingen. Als jezelf degene bent die ons wil legateren, en je wilt met ons overleggen over de besteding van de nalatenschap,

 

bel ons dan, want dat kan: van een legaat kan op voorhand iets zijn vastgelegd over de bestemming. We maken graag een afspraak met je, om te zien wat er mogelijk is.

Mailen over dit onderwerp kan via administratie@nieuwsion.nl.