• ontmoeting
  • .
  • stilte
  • .
  • bezinning

Lees verder

Orkest van het Oosten

Let op: de plaatsen zijn uitverkocht!
Je kunt geen kaarten meer kopen.

Ensemble Lite

Hoe klinkt 750 jaar IJssellandschap in muziek? Dat zal op 29 september te horen zijn in ons klooster. Ensemble Lite van het Orkest van het Oosten speelt daar samen met medewerkers van IJssellandschap een muziekstuk dat speciaal voor en door hen gecomponeerde werd. Ensemble Lite maakt dit concert compleet met een aantrekkelijk en afwisselend programma met zigeunermuziek, jazz, tango en licht klassieke muziek. Van tevoren is er gelegenheid een rondleiding te krijgen door het klooster.

Compose and Connect is een van de projecten van het OvhO LAB. Dit ‘lab’ is de kraamkamer voor innovatieve ideeën van het Orkest van het Oosten. Tim Nobel is de bedenker van het project Compose and Connect waarin samengewerkt wordt met medewerkers van Overijsselse organisaties aan een nieuwe compositie. Het wordt beschouwd als een soort creatieve teambuilding. De eerste organisatie die zijn identiteit heeft vertaald naar muziek, is dus de stichting IJssellandschap, die dit jaar 750 jaar bestaat. IJssellandschap beheert land, landgoederen, boerderijen en huizen in en rondom Deventer.

Nieuw publiek…

Met dank aan Europese subsidie voert het orkest de komende drie jaar op vier plekken in Overijssel experimentele projecten uit om nieuwe publieksgroepen te bereiken. Hoe deze projecten er uit zullen zien, wordt niet door de orkestdirectie bepaald, maar door musici uit het orkest en vertegenwoordigers van de samenwerkingspartner. In dit geval: contrabassist en projectleider Tim Nobel en medewerkers IJssellandschap.

Vrijdag 29 september | 20.15 uur | Nieuw Sion, Diepenveen
Toegang € 5,- inclusief koffie/thee.
De opbrengst gaat naar het Mantelzorgdiner 2017
Rondleiding € 5,- (start 19:15 uur)

Je kunt je niet meer aanmelden, het concert is uitverkocht.

 

 

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Je kunt voor dit evenement niet online reserveren.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2