• ontmoeting
  • .
  • stilte
  • .
  • bezinning

Lees verder

Rentmeestersdag

Stichting IJssellandschap verzorgt ter gelegenheid van haar 750e verjaardag de Rentmeestersdag, een leerzame en onderhoudende dag over goed rentmeesterschap. De dag wil een filosofische verkenning zijn van het aloude thema dat al in de Bijbel genoemd wordt.

Thema:
Rentmeester van de toekomst
750 jaar volharding en verandering

Het programma zal verdeeld worden over verschillende ruimtes van ons klooster. Een sprekersforum behandelt uiteenlopende casussen. Sprekers zijn onder anderen filosoof Karel van Haaften, theoloog en directeur van de stichting Nieuw Sion Peter Dullaert en filosoof/benedictijns oblaat Wil Derkse. Dagvoorzitter is dr. Hannie te Grotenhuis.

De dag biedt de gelegenheid om het begrip ‘rentmeester’ vanuit alle invalshoeken te bekijken. Want iedereen loopt tegen situaties aan waarin er iets ‘beheerd’ moet worden. Aan de hand van casussen worden de taaiheid en soepelheid van het rentmeesterschap onderling besproken.

Programma

Vier forumleden vertellen iets over het geheim van rentmeesterschap: Margreet Blaisse, president van de rechtbank Gelderland,  Alfred van Hall, dijkgraaf Hunze en Aa, Ruud Klarenbeek, directeur van zorginstelling J.P. van der Bent  en Ilse Matser, lector familiebedrijven. Na dit forum test je zelf je rentmeesterschap.

Filosoof Karel van Haaften neemt u mee in zijn lezing over de de filosofie en betekenis van rentmeesterschap en  hoogleraar Gerda van Dijk zal u laten zien dat organisaties veel kunnen leren van de continuïteit en verandering in ecosystemen.

Na de lunch volgen enkele casussen om uw inzicht in rentmeesterschap te verdiepen. Denk hierbij aan een breed spectrum van casussen, het gaat echt niet alleen over het beheer van landschappen. Ook: familiebedrijven, onroerend goed, rechtsspraak, waterschap en dergelijke.

Praktische informatie
Datum en tijd:   6 oktober, 9.30 – 17.00 uur
Kosten, deelnemers  175 euro , max. 150 deelnemers
Klik hier voor Inschrijven en info

 

 

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Je kunt voor dit evenement niet online reserveren.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2