• ontmoeting
  • .
  • stilte
  • .
  • bezinning

Lees verder

Stilteretraite

Een stilteretraite… omdat elke ziel ernaar verlangt

Ieder mens is een pelgrim op de eigen levensweg: een wegzoeker, een zinzoeker, misschien een Godzoeker. Wie zou niet graag een rustpunt in zichzelf vinden, en een beter zicht op een zinvol leven krijgen in onze complexe, hectische wereld? De geest van de Allerhoogste staat ons ten allen tijde bij op deze zoektocht. Maar merken we dat in het dagelijks leven wel op?

De stilteretraite in Nieuw Sion is een goede gelegenheid om het eigen innerlijk leven aandacht te geven. De contemplatieve sfeer in de voormalige cisterciënzer abdij nodigt daartoe uit. Een paar dagen in volledige stilte leven, schept ruimte om het verlangen in de diepere lagen van ons wezen te horen. Iedere mens heeft dat verlangen en elke deelnemer zal eigen ervaringen hebben, gedragen door de natuur en de heilzame verbondenheid binnen de retraitegroep.

Programma

Op de eerste dag zullen we samen teksten en psalmen lezen, twee korte wandelingen maken en gezamenlijk de stilte oefenen. Op de tweede dag begint een periode van volledige stilte; die duurt twee hele etmalen. Op de derde dag heeft iedere deelnemer een persoonlijk gesprek met de begeleider. Dag vier biedt ruimte aan het uitwisselen van onze ervaringen en we bespreken hoe we ‘thuis’ een vervolg kunnen geven aan wat de retraite ons heeft gebracht.

We sluiten aan bij het gebed van de getijdengemeenschap van Nieuw Sion.

Een doordeweekse retraite, inclusief een verblijf in het gastenhuis van het klooster.
Van maandag 23 oktober 10.30 uur – donderdag 26 oktober 13.30 uur
Kosten: € 255,-

Opgave via Nieuw Sion

Over de docent: Bram Jansen heeft sinds zijn prepensioen in het onderwijs vele kloosterwandelingen in binnen- en buitenland geleid. Ook is hij vele jaren actief geweest bij de dagopvang van dak- en thuislozen. Bij wijlen Jan van Deenen S.J. en zr. Clary Braun J.M.J. volgde hij de leergang geestelijke begeleiding. Over een aaneenschakeling van mystieke ervaringen in zijn eigen leven heeft hij twee boeken geschreven: ‘Het leven leren leven’ (Lannoo, 2002) en ‘Mens-zijn is bewustzijn’ (in voorbereiding.). Stilteretraites verzorgt hij sinds 2012, o.a. in de St. Adelbertabdij in Egmond en Priorij Emmaus in Maarssen. Sinds oktober 2012 is hij lekenbenedictijn bij de monniken van de St. Adelbertabdij.

 

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Je kunt voor dit evenement niet online reserveren.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2