• ontmoeting
  • .
  • stilte
  • .
  • bezinning

Lees verder

Openingstijden en rondleidingen

Door zowel haar geschiedenis als de nieuwe ontwikkelingen wekt Nieuw Sion veel belangstelling. Daarom stellen wij de gastentuin en de kloosterkerk regelmatig open en bieden we rondleidingen aan.

Openingstijden

Kloosterkerk en kloostertuin
Vanaf Pasen: iedere middag, 14.00 tot 17.00 uur
Wintertijd: dinsdag t/m vrijdag, en op zondag: 14.00 tot 16.00 uur
In de kerk is op deze uren gelegenheid voor een moment van bezinning. De Bijbel ligt open, je kunt er een kaarsje opsteken en er ligt een intentieboek.

 

 

Mariakapel (voorzijde klooster)
Dagelijks: 09.00 tot 18.00 uur. Ook hier kun je gebedsintenties achterlaten en een kaarsje opsteken.

 

 

 

 

Rondleidingen

De overige delen van het kloostercomplex zijn alleen te bezichtigen tijdens onze rondleidingen. Graag laten we je het het klooster zien, met bijbehorende tuinen. Tijdens de rondleiding komen we ook door afdelingen waar het altijd stil is.

Rondleidingen voor groepen
Voor groepen van minimaal twintig personen maken we een afspraak voor een rondleiding. Een rondleiding duurt anderhalf uur en kan eventueel uitgebreid worden met een koffie- en/of theepauze van een half uur. Voor informatie over arrangementen en voor opgave mail je naar coördinator Ruud Pragt,

Open rondleidingen
Iedere vierde zondag van de maand is er van 15.00 uur – 16.00 uur een rondleiding. Hiervoor kunt je je mondeling opgeven bij een van de poortwachters of per mail bij coördinator Ruud Pragt. Deze rondleiding kost € 7,50 per persoon (contante betaling).
 
Rondleidingen voor retraitanten en huurders
Ook voor deelnemers aan retraites op Nieuw Sion kan een rondleiding worden georganiseerd. Aanvragen en nadere afspraken hierover kunnen worden gemaakt met onze verhuurcoördinatoren.

 

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2