Winter Kloosterfestival 2024

27 t/m 29 december 2024

Heb jij aan het einde van het jaar behoefte aan een festival vol rust en verbinding? Welkom op de Winter-editie van het Kloosterfestival!

Op zoek naar een bijzondere afsluiting van het jaar vol rust en inspiratie?
Het Winter-Kloosterfestival bied je precies dat! Het thema van dit Winter-Kloosterfestival is nog even een verrassing! Wel zorgen we in elk geval voor een verdiepende afronding van het oude jaar én een vooruitblik naar wat het nieuwe jaar voor je in petto heeft.

Stel je voor: eind december dompel je jezelf onder in de rust van Klooster Nieuw Sion. Laat je meevoeren door het kloosterritme en ontdek wat dit voor jouw leven kan betekenen. De getijdengebeden vormen de rode draad door het festival en geven je momenten van bezinning en stilte.

Meld je hier aan

Wat houdt het festival in?
Het Kloosterfestival staat volop voor gezelligheid, ontmoeting, livemuziek, stilte, goede koffie, vers eten uit de moestuin, inspirerende workshops en kun je in gesprek gaan met leden van verschillende (klooster) orders. En alle maaltijden zijn inbegrepen! Ook zullen we zorgen voor heerlijke verse oliebollen.

Waar slaap je tijdens het festival?
Je kan kiezen of je wilt slapen in een grote slaapzaal, een meerpersoonskamer of eenpersoonskamer. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om een dagje te komen zonder overnachting. Overdag kan je gezellig zitten in de Kapschuur of op de diverse rustige plekken die we dit jaar zullen hebben, als je even behoefte hebt aan warmte en wat meer op jezelf wilt zijn.

Programma
Voor het Kloosterfestival stellen we een gevarieerd en inspirerend programma samen. De getijdengebeden in de kloosterkerk zijn elke dag om 8.00, 12.00, 18.00 en 21.30 uur. En tussen 13.30 en 15.30 kies je hoe je Ora et Labora invult. Daaromheen vind je rust, ontmoeting en inspiratie in workshops, lezingen, goede gesprekken en muziek.

We verwachten je op vrijdag 27 december. Vanaf 14.00 uur ben je welkom en om 15.00 uur starten we met de kick-off van het festival.  Om 18.00 uur is het eerste getijdengebed getijden waarna we om 18.30 met elkaar eten. We sluiten zondag 29 december af rond 15.00 uur.

Voor wie is het festival?
Het Kloosterfestival is toegankelijk voor deelnemers van 19 t/m 39 jaar. Ben je iets ouder? Dan ben je van harte welkom op het Herfst-Kloosterfestival in september 2025.

Kom naar Nieuw Sion en ervaar zelf hoe het kloosterritme, inspiratie en ontmoeting zorgen voor een bijzondere afsluiting van dit jaar.

Kosten

Let op: T/m 15 september is een Early-bird korting van toepassing! Prijzen vanaf 16 september:

  • All-in kaart € 170,- (verblijf op slaapzaal)
  • All-in kaart Student € 140,- (verblijf op slaapzaal)
  • All-in kaart € 270,- (verblijf op 1-persoonskamer) – beperkt beschikbaar
  • All-in kaart € 198,- (verblijf op meerpersoonskamer) – beperkt beschikbaar
  • Dagkaart: €70

Bij een All-in kaart zijn inbegrepen:

  • Toegang tot alle programma’s van het festival
  • Alle maaltijden van vrijdagavond t/m zondagmiddag (lunch)

Meld je hier aan

Praktische informatie
Heb je nog vragen, lees dan onze FAQ of neem contact met ons op via kloosterfestival@nieuwsion.nl.

Praktisch
  • Datum en tijd: 27 december 2024 15:00 uur - 29 december 2024 14:00
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2