FAQ Winter-editie Kloosterfestival

Hoe laat start en eindigt het festival?
Het Winter-Kloosterfestival start op 27 december om 14 uur en eindigt op 29 december om 15 uur. 

Is er een programma met workshops of activiteiten?
Ja, tijdens het festival worden verschillende workshops en activiteiten georganiseerd. Rode draad tijdens het festival zijn de getijdengebeden van het klooster. Er is ruimte voor zowel stilte als gemeenschappelijke activiteiten, en je bent vrij om deel te nemen aan wat je aanspreekt. Houd onze socials (@kloosterfestival) en website www.nieuwsion.nl in de gaten voor informatie over het programma. 

Waar slaap ik op het festival?
Er zijn slaapplaatsen op een grote slaapzaal (12-18 personen), meerpersoonskamers (2-4 personen) en eenpersoonskamers. Er zijn verschillende prijzen per kamer. Er zijn gemeenschappelijke douches en toiletten.

Kan je als partners samen een kamer krijgen?
Nee, dit kan niet. De meerpersoonskamers zijn voor 2-4 personen en de slaapzalen voor meerdere personen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld samen met je partner op een 4 persoonskamer kan slapen, alleen slapen er dan zeer waarschijnlijk nog 2 andere personen op deze kamer. 

Liggen mannen en vrouwen gescheiden van elkaar op de slaapzalen?
Nee, in de meerpersoonskamers proberen we hier wel rekening mee te houden, dit lukt niet altijd. Op de slaapzaal liggen mannen en vrouwen door elkaar. 

Ik ben ouder dan 39 jaar, kan ik dan ook komen?
Het Winter-Kloosterfestival richt zich, net als het Zomer-Kloosterfestival, op deelnemers van 19-39 jaar. In september organiseren we een festival voor deelnemers van 35 jaar en ouder. 

Kan ik deelnemen aan het festival als ik geen ervaring heb met spiritualiteit of geloof?
Ja, het festival is open voor iedereen, ongeacht je achtergrond of ervaring met spiritualiteit. Het doel is om mensen samen te brengen in een omgeving van rust, bezinning en gemeenschap. 

Kan ik ook een dagje komen?
Er zijn voor het Winter-Kloosterfestival enkele dagkaarten te koop. 

Mogen er ook kinderen of baby’s komen?
Nee, het Winter-Kloosterfestival richt zich op 19-39 jaar en het Herfst-festival op 35 plus. Baby’s en kinderen zijn helaas niet welkom.

Kan ik mijn telefoon opladen?
Ja, dat kan. Er zal iets als een laadpaal op het terrein zijn waar telefoons kunnen worden opgeladen.

Is er wifi op het terrein? Er is beperkt wifi beschikbaar in enkele ruimtes van het klooster. Echter, we raden aan om zoveel mogelijk offline te zijn en je te focussen op de ervaring van stilte en verbinding.

Wat is het beleid met betrekking tot eten en drinken?
Tijdens beide festivals wordt er gezorgd voor een lekker ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Hier kan je ook bij helpen. Deze maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. Hiernaast kan je tijdens beide festivals zelf (alcoholische) drankjes kopen of iets lekkers zoals een borrelhapje of diverse zelfgemaakte taarten. Dit zit niet bij de prijs inbegrepen. Foodtrucks zijn op dit festival niet aanwezig. 

Zijn er vegetarische opties?
Ja, alle maaltijden zijn vegetarisch. Er wordt rekening gehouden met dieetwensen, maar we vragen om deze vooraf door te geven.

Kan je dieetwensen doorgeven?
Ja dit kan. Alle maaltijden op de festivals zijn vegetarisch. We proberen rekening te houden met andere dieetwensen. Neem hierover even contact op via kloosterfestival@nieuwsion.nl.

Is alcohol toegestaan tijdens het festival?
Ja, alcoholische drankjes zijn beschikbaar voor aankoop, maar we vragen wel om met respect voor de omgeving en anderen om te gaan met alcoholgebruik.

Wat gebeurt er met slecht weer?
Ook met slecht weer gaat het festival door. We hopen natuurlijk op goed weer. De meeste activiteiten en workshops vinden binnen plaats. In de Kapschuur kan je lekker warm zitten en er zijn meerdere plekken waar je je even terug warm kan terugtrekken. In het klooster kan het fris zijn, dus zorg voor warme kleding en een dekentje. In de kerk zijn dekens aanwezig.

Hoe zit het met hygiëne tijdens het festival?
Er zijn gemeenschappelijke douches en toiletten beschikbaar op het terrein. De faciliteiten worden regelmatig schoongemaakt, maar houd er rekening mee dat je deze deelt met andere deelnemers.

Zijn er faciliteiten voor minder-validen?
De camping, eetruimte, kerk en de workshopruimtes en toiletgebouw zijn rolstoeltoegankelijk. Er is een apart invalidentoilet aanwezig op afstand van de camping. Er is geen invalidendouche aanwezig. 

Hoe werkt het met parkeren?
Je kan de auto niet op het kloosterterrein parkeren. Parkeer je auto daarom direct bij aankomst op de parkeerplaats. 

Kan ik mijn deelname annuleren of wijzigen?
Het is niet mogelijk om je deelname te annuleren. Bij zwaarwegende redenen kan een ticket omgezet worden naar een ticket voor een van onze andere festivals. Neem hiervoor contact op met de organisatie via kloosterfestival@nieuwsion.nl

Is er een avondklok of stiltemomenten tijdens het festival?
Ja, we vragen om na 23:00 uur de stilte te bewaren in de slaapruimtes en gemeenschappelijke binnenruimtes, om zo een serene en rustige omgeving te behouden voor alle deelnemers. 

Kan ik mijn huisdier meenemen?
Nee, huisdieren zijn niet toegestaan op het festivalterrein, met uitzondering van hulphonden. Neem hierover contact op met de organisatie.

Kan ik buiten het programma om het terrein verkennen?
Ja, je bent vrij om het kloosterterrein en de omliggende natuur te verkennen tijdens het festival. Er zijn prachtige wandelroutes in de omgeving.

Eerdere jaren kon het best druk zijn in de Kapschuur, kan hier iets aan gedaan worden?
Ja, we hebben deze constatering ook gedaan. We gaan daarom deze editie zorgen voor kleinere plekken op en rond het festivalterrein voor extra rust of voor jou als deelnemer om je terug te trekken als hier behoefte aan is.

Hoe kom ik bij Nieuw Sion?
Je kunt Nieuw Sion met de auto gemakkelijk bereiken en je mag je auto gratis parkeren bij ons. Ook met het OV is het Klooster goed bereikbaar. Vanaf station Deventer vertrekt een bus die stopt bij bushalte ‘Abdij Sion’. Vanaf daar loop je in 10 minuten via een prachtige oprijlaan naar het klooster. Ons adres is: Vulikerweg 6, 7431 PJ in Diepenveen.

Ik heb een vraag die hier niet tussen staat, met wie kan ik contact opnemen?
Je kan je vragen stellen via kloosterfestival@nieuwsion.nl 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2