Kloostercollegedag: Benedictijns luisteren

Gelukkig de mens die wijsheid ontdekt,
de mens die inzicht wint.
(Spreuken 3)

Stilstaan bij de vragen van deze tijd. Jouw vragen. Luisteren naar inspirerende sprekers. Iets nieuws ervaren. Wijzer worden. Wil je dat? Doe dan mee aan één van de nieuwe Kloostercollegedagen op Klooster Nieuw Sion! Het thema van deze dag onder leiding van Maria van Mierlo is ‘Benedictijns luisteren’.

Over het dagthema
Tijdens dit Kloostercollege van Maria van Mierlo onderga je de kracht van stilvallen en ‘naar binnen luisteren’. Het wordt meer dan ‘luisteren naar een les’; vandaag gaat het over jou. Je komt met een eigen situatie of vraag naar dit college. Maria leidt je via de benedictijnse gehoorzaamheid en stabilitas naar een nieuwe, meer kloosterlijke manier van kijken naar je eigen leven. Het wordt een ervaringsgerichte dag, waarbij iets wat echt ‘van jou’ is centraal staat. Dit college zal daarom voor alle deelnemers een ander inzicht opleveren.

Aanmelden voor deze Kloostercollegedag.

Over Maria van Mierlo
Maria van Mierlo is cisterciënzer leek, coach en geestelijk begeleider. Ze leeft en werkt ruim twintig jaar vanuit benedictijnse spiritualiteit. Ze ontwikkelt en begeleidt retraiteprogramma’s en schrijft daarnaast artikelen, columns en podcasts, o.a. voor het Nederlands Dagblad en KRO-NCRV. Voor meer informatie: www.mariavanmierlo.nl.

Programma
09.30 uur: Inloop met koffie/thee
10.00 uur: Welkom + inleiding
10.15 uur: Start sessie 1
11.15 uur: Schrijftijd en ruimte voor uitwisseling
11.45 uur: Einde sessie 1
12.00 uur: Middaggebed in kloosterkerk
12.30 uur: Lunch en vrije ruimte
14.00 uur: Start sessie 2
15.15 uur: Ruimte voor vragen / reflectie
16.15 uur: Einde sessie 2

Over de Kloostercolleges
Wat is wijsheid? Wie heeft haar in pacht? We beweren niet dat we binnen onze kloostermuren het antwoord op alle vragen hebben. Wel hebben we ervaring met de belangrijke ingrediënten voor een leven dat een mens dichter bij zichzelf, de ander of God brengt. Jezelf regelmatig stilzetten bijvoorbeeld. De ruimte opzoeken om even te ont-moeten. Aandacht maken voor wat binnen in jou leeft. De Kloostercolleges sluiten hierop aan, want op zijn tijd is het nodig om jezelf te voeden met nieuwe kennis, nieuwe inspiratie en een nieuw geluid.

De Kloostercollege-dagen zijn volledig verzorgde dagen, onder leiding van ervaren en inspirerende sprekers die deze manier van leven ook zelf kennen. Je neemt een dag de tijd om je te bezinnen op een prikkelend thema, in de unieke, verstilde setting van Klooster Nieuw Sion.

Aanmelden voor deze Kloostercollegedag.

Praktisch
  • Datum en tijd: 23 november 2024 09:30 uur - 16:30
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2