Kloostercollegedag: Tradwise – bevrijdend omgaan met traditie

Gelukkig de mens die wijsheid ontdekt,
de mens die inzicht wint.
(Spreuken 3)

Stilstaan bij de vragen van deze tijd. Jouw vragen. Luisteren naar inspirerende sprekers. Iets nieuws ervaren. Wijzer worden. Wil je dat? Doe dan mee aan één van de nieuwe Kloostercollegedagen op Klooster Nieuw Sion! Het thema van deze dag onder leiding van Arjan Broers en Marten IJmker is ‘Tradwise’ – bevrijdend omgaan met de traditie.

Over het dagthema
De één geeft vorm aan een nieuwe monastieke traditie op het platteland, de ander aan vernieuwend kerk-zijn midden in de hoofdstad. Ze vinden elkaar in hun liefde voor de traditie en de vrolijke vrijheid om die te verbinden met levensvragen van mensen van nu.

Marten IJmker is directeur van Klooster Nieuw Sion, Arjan Broers is pastor in de Dominicuskerk Amsterdam. Tijdens deze dag interviewen ze elkaar en betrekken ze de zaal bij hun tweegesprek. Tussendoor proberen ze een aantal verfrissend traditionele werkvormen uit. Zo ontdekken we hoe ons zoeken en vinden heel persoonlijk is, maar veel minder individueel dan je zou denken. En misschien vergroten we onze vrolijke vrijheid om eeuwenoude tradities op te nemen en ons eigen te maken. Om tradwise te worden. 

Aanmelden voor deze Kloostercollegedag.

Over Arjan Broers
Arjan Broers (foto) is theoloog, auteur, coach en een van de pastores van de oecumenische Dominicuskerk in Amsterdam. Hij geeft retraites in Nieuw Sion aan de hand van zijn laatste boek ‘De beste helft’, over wijzer worden.

Over Marten IJmker
Marten IJmker is een leider, levensfluisteraar en inspirator door te doen. Zelf besteedt hij zijn tijd biddend en werkend in een klooster. Het leven van een monnik maar dan nu in deze tijd. Hij is mede eigenaar van verschillende bedrijven geweest en richt zich nu op het leven in vreugde en eenvoud.

Programma
09.30 uur: Inloop met koffie/thee
10.00 uur: Welkom + inleiding
10.15 uur: Start sessie 1: Arjan interviewt Marten
11.30 uur: Einde sessie 1
12.00 uur: Middaggebed in kloosterkerk
12.30 uur: Lunch en vrije ruimte
14.00 uur: Start sessie 2: Marten interview Arjan
16.15 uur: Einde sessie 2
17.00 uur: Kloostermaaltijd (facultatief en los te reserveren)

Over de Kloostercolleges
Wat is wijsheid? Wie heeft haar in pacht? We beweren niet dat we binnen onze kloostermuren het antwoord op alle vragen hebben. Wel hebben we ervaring met de belangrijke ingrediënten voor een leven dat een mens dichter bij zichzelf, de ander of God brengt. Jezelf regelmatig stilzetten bijvoorbeeld. De ruimte opzoeken om even te ont-moeten. Aandacht maken voor wat binnen in jou leeft. De Kloostercolleges sluiten hierop aan, want op zijn tijd is het nodig om jezelf te voeden met nieuwe kennis, nieuwe inspiratie en een nieuw geluid.

De Kloostercollege-dagen zijn volledig verzorgde dagen, onder leiding van ervaren en inspirerende sprekers die deze manier van leven ook zelf kennen. Je neemt een dag de tijd om je te bezinnen op een prikkelend thema, in de unieke, verstilde setting van Klooster Nieuw Sion.

Aanmelden voor deze Kloostercollegedag.

Praktisch
  • Datum en tijd: 16 november 2024 09:30 uur - 16:30
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2